Az Árkáddal szemben | Tel.: +36 (62) 426 433
szte
Csillag Autósiskola Csillag Autósiskola Csillag Autósiskola
Csillag Autósiskola cím
csillagautosiskola.hu
Próbavizsga

A gépjárművezető képzésben dolgozó szakemberek alkalmanként szomorúan veszik tudomásul , hogy az egyébként lelkiismeretesen felkészült és felkészített tanulóknak megközelítőleg a fele, az első forgalmi vizsgán nem tudja tudását bizonyítani és megbukik.

MIért éri meg Próbavizsgára jelentkezni?
A statisztikák azt mutatják, hogy a második vizsgán részvevő vizsgázók, már sokkal jobban teljesítenek, oldottabbak és a tudásukat sokkal meggyőzőben tudják bizonyítani. Ez a jelenség nem új keletű, sajnos Európa szerte, azokban az országokban ahol következetesen szigorú a forgalmi vizsga ez ismert dolog. Ennek több oka is van. A legtöbb ember ugyanis általában tart az ismeretlentől, feszülté és gátlásossá teszi. Ez a frusztráltság az első vizsgán - mivel ennek már  tétje is van - hatványozottan jelentkezhet.

Vizsgálva ezeket az okokat, oktatási szakemberek, vizsgabiztosok és közlekedés – pszichológusok arra a megállapításra jutottak, hogy a vizsgát megelőzően a tanulóknak célszerű részt venni egy, a valóságos és az igazival teljesen megegyező forgalmi vizsgán, de ekkor még tét nélkül. Ezen a megmérettetésen a  vizsgázók megtapasztalhatják, hogy miként zajlik le ez az esemény, így a valóságos vizsgán már az egész procedúra nem lesz ismeretlen, és nem fogja a tanulókat  a teljesítményében oly mértékben befolyásolni, hogy ne tudjon az addig megszerzett  tudásának megfelelően szerepelni.


Járulékos előny még, hogy így szembesülhet  vizsgakörülmények között az esetleges hibáival. Nem fog elbukni, viszont lesz módja ezeket a valóságos vizsgáig kijavítani. Ha pedig hiba nélkül tudja teljesíteni a feladatát, akkor egy egészséges önbizalommal fog szerepelni az igazi vizsgán!


Ezeknek a tényeknek ismeretében a Csillag Autósiskola bevezette és folyamatosan lehetővé teszi tanulóik részére a „Próbavizsga” lehetőségét, hogy teszteljék magukat mielőtt vállalnák az igazi megmérettetést. Az esemény ugyanúgy zajlik mint a valóságos vizsga, annyi különbséggel, hogy ha a vizsgázó rosszul teljesít, akkor nem bukik meg, ha pedig jól, akkor az kellő visszaigazolást ad arról, hogy a jelentkező felkészült az igazi vizsga megmérettetéseire.

Mi a teendő, ha Próbavizsgát szeretnél tenni?
Amennyiben szeretnél a forgalmi vizsgád előtt megmérettetni magad a házi Próbavizsgánkon, akkor jelezd oktatódnak, aki egyeztetve az iskolavezetővel keresnek szabad időpontot az eseményhez.

​|Jogosítvány - Autósiskola - Szeged - Vezetői engedély - Forgalmi vizsga - Motoros Jogsi|